Wat te doen in Bacalar

Het meer is echt zó mooi. Ik heb werkelijk waar nog nooit zo blauw water gezien. Echt magisch vond ik het. Dus absoluut de moeite waard om er naartoe te gaan. Verder is het dorpje niet heel groot en is er niet veel te doen, dus aan twee a drie dagen heb je voldoende.

Zonnen aan het water

Het meer kent geen strandjes waar je kunt liggen. Wel heeft het meer tal van steigers in het water. Hier kun je je handdoek neerleggen en lekker gaan zonnen/chillen en een frisse duik nemen. Veel steigers hebben ook schommels en hangmatten in het water, super leuk. Er zijn veel privé steigers, maar ook publieke steigers waar je gratis gebruik van kunt maken.

Huur een kayak

Met een kayak kun je zelf het meer verkennen. De georganiseerde boottripjes leggen vrijwel allemaal dezelfde route af. Als je deze route weet, kun je ook zelf een gedeelte van de route gaan kayakken. Of als je iets meer wilt ontspannen, kun je ook naar de overkant van het meer kayakken. Daar is het water ondiep en kun je gaan zwemmen. Vergeet niet een lekker drankje mee te nemen, en genieten maar.

Zorg voor voldoende cash

Er zijn drie pinautomaten in Bacalar. Dat moet voldoende zijn, zou je denken. Maar toen wij er waren, waren ze allemaal buiten werking. Het eerstvolgende dorp met een pin automaat is Chetumal en dat is 35 minuten rijden. Zonde van je tijd, dus zorg voor voldoende cash geld.

Ontbijt of lunchen bij El Mahati

Een lekkere hipster tent waarbij alleen biologische producten worden gebruikt. Lekkere smoothies, bowls en probeer ook eens de cocos ceviche.

Drankje bij La Playita

Een mooie plek aan het water. Er staat een prachtige grote boom met eronder het terras. Je kan hier genieten van het mooie uitzicht, lekker eten en biertjes voor slechts 1,50 euro.

Los Rapidos

Hier komen twee meren bij elkaar, wat zorgt voor een natuurlijke stroomversnelling. Stap het water in en je wordt door de stroming meegevoerd naar het einde. Het water is er tevens ook prachtig.

Waar overnachten in Bacalar

Tijdens ons verblijf in Bacalar verbleven wij bij hotel Sun-Ha Bacalar. Het hotel is nieuw, fris en heeft een gezellige sfeer. De kamers zijn ruim en schoon. Je krijgt een lekker en uitgebreid ontbijt. Op het dak is een terras met drie ligbedden, drie hangmatten en enkele zitplekken met uitzicht over het meer. Aan de overkant van het hotel is een openbare steiger met grasveld en kayak verhuur. Het is ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum.

Lees meer