Waar verblijven in Tulum

Tulum is een groot dorp. Veel groter dan ik had verwacht om eerlijk te zijn. Je kan Tulum in twee delen onderscheiden: het strand en het dorp.

Om je een indruk te geven van de grootte: je kan van het strand naar het dorp lopen, en andersom. Maar dan ben je wel 1 a 2 uur bezig. Dus dit zou ik je niet aanraden. Veel mensen pakken dan ook de fiets (ook een flinke rit), de auto of de taxi.

Verblijf aan het strand Tulum

Verblijf aan het strand is super leuk, maar wel een stuk prijziger dan wanneer je in het dorp verblijft. Er zijn mega veel hotels aan het 14km lange strand, dus er is veel keuze. Voor ons voelde het hier erg Amerikaans aan. Alles is hier ingericht op de toerist en het authentieke Mexico vind je hier vrijwel niet. Veel hippe tentjes zowel in eten, drinken als kleding en spulletjes. Wel heel leuk hoor, maar als je voor authentiek gaat zou ik je aanraden in het dorp te verblijven.

Verblijf in het dorp Tulum

Wij verbleven in het dorp. Van begin tot einde van het dorp is ongeveer 20 minuten lopen. Dus waar je ook in het dorp verblijft, alles kun je lopend af.

Dwars door Tulum loopt de hoofdweg. Hieraan zitten veel restaurantjes en winkels. Vergeet ook niet de zijstraatjes, hier zitten de leukste barretjes en restaurantjes. Als je verder het dorp in gaat (vanaf de hoofdweg gezien), is er vrijwel niks meer kwa leuke tentjes.

Xscape Tulum

Wij verbleven bij Xscape Tulum. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier ontsnappen aan het drukke Tulum. Het hotel is mooi en verzorgd en heeft een grote binnentuin met zwembad en restaurant. De kamers zijn eenvoudig, mooie ingericht, met balkon, stortdouche en koelkast.

Lees meer