Maya tempels in Yucatan

Er zijn veel Maya tempels te vinden in Yucatan. Allemaal hebben ze hun eigen charme. De ene is net wat mooier bewaard gebleven dan de ander. Er zijn tempels waar je op mag lopen, bij andere mag dit niet. Zelf vind ik de tempels waar je over- en doorheen mag lopen het leukste. Je kan dan ook genieten van het prachtige uitzicht.

Tip: Als je vroeg in de ochtend gaat zijn er nog niet veel toeristen en is het nog niet heel warm. Win win dus.

Ek Balam

Ik begin maar gelijk met mijn favoriet: Ek Balam. Deze Maya tempel ligt op 20 minuten rijden van Valladolid. Deze is wat minder toeristisch, waardoor het niet te druk is en je op je gemak en in alle rust de tempels kan bekijken. Er staan meerdere tempels die je mag beklimmen, wat het extra leuk maakt. Er is één hele grote tempel die je kan beklimmen, met een prachtig uitzicht over de jungle.

Chichin Itza

Dit is de bekendste Maya tempel in Yucatan en is een van de wereldwonderen. Het is echt een toeristische attractie. Het is hier dan ook mega druk. De tempels zijn prachtig, maar door alle drukte gaat de charme er wel een beetje vanaf. Ook mag je de tempels niet op. Je mag er alleen naar kijken.

Maya Tempel Coba

Coba

Coba staat bekend op zijn hoogste tempel. Deze mag je beklimmen, dus dat is super gaaf. De ruïnes liggen midden in de jungle, wat zorgt voor een mooie wandeling door het groen.

Maya Tempel Tulum

Maya ruïnes Tulum

Langs de kust van Tulum ligt een groot terrein met Maya ruïnes. Wat het zo bijzonder maakt is dat de tempel aan zee ligt. Ook hier is het erg druk, maar zeker de moeite waard om een wandeling te maken door de prachtige ruïnes. Ook hier mag je niet op de tempels lopen. De entree is slechts 80 pesos per persoon.

Tip: kom je met de auto? Parkeer je auto dan niet op het terrein, maar elders. Aan de overkant van de weg kun je ook parkeren voor een kleiner prijsje.

Lees meer